Elimination of viruses in garlic (Allium sativum L.) by different methods – Milica Raco
Milica Raco
Bakalářská práce
Elimination of viruses in garlic (Allium sativum L.) by different methods
Eliminace vírů u česneku kuchiňskeho (Allium sativum L.) různými metodami
Anotace:
Česnek (Allium sativum L.), je aromatická jednoletá bylina známá po celém světě. Česnek infikuje velké množství virů, které způsobují pokles v kvalitě a množství sklizně, čímž způsobují velké ekonomické ztráty pěstitelům. Cílem této práce bylo zjistit vliv různých metod odstranění virů za použití in vitro technik. Čtyři viry - garlic common latent virus (GCLV), leek yellow stripe virus (LYSV), onion …víceAbstract:
Garlic (Allium sativum L.), is aromatic annual herbaceous plant known for its world wide application. Overtime, myriad of viruses have infected garlic causing a serious decline in both harvest quality and quantity and big economic losses to producers. The aim of this work was to examine effect of different methods in elimination of viruses using in vitro culture system. Four viruses - garlic common …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Biljana Ðorďevič
- Oponent: Martina Kudělková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Rostlinolékařství / Rostlinolékařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva