Bc. Monika Drábková

Master's thesis

Zavedení metody lyofilizace probiotických kultur pro výzkumné účely

Implementation of the lyophilization method in probiotic cultures for research purposes
Anotácia:
Experimentální část této diplomové práce se zaměřuje na sledování životaschopnosti a stability u lyofilizovaných probiotických kultur v průběhu skladování (při 4 °C, -20 °C). Dále se zabývá porovnáváním vlivu vybraných protektivních látek u těchto bakterií na přežití procesu lyofilizace. Stanovení počtu životaschopných bakterií bylo provedeno pomocí kultivačních metod v termínech po 5, 10 a 20 dnech …viac
Abstract:
The experimental part of this thesis focuses on monitoring the viability and stability of lyo-philized probiotic cultures during storage (at 4 °C, -20 °C). Further it deals with the compa-rison of the influence of selected protective substances of these bacteria on the survival of the lyophilization process. The assessment of the number of viable bacteria was carried out using cultivation methods at …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedúci: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Vlasta Stancová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Práce na příbuzné téma