Základních postupy a možnosti jejich modifikace při výrobě piva – Jakub Dohnal
Jakub Dohnal
Bachelor's thesis
Základních postupy a možnosti jejich modifikace při výrobě piva
Basic procedures and possibilities of their modification in beer production
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na možnosti modifikace základních postupů výroby piva za účelem vytvoření nových a unikátních chuťových zážitků. V literární části práce je popsána technologie výroby piva, současné trendy v pivovarnictví a platná legislativa. Dále se práce soustředí na možnosti modifikace výroby, včetně použití nestandardních surovin a postupů. V praktické části byla vytvořena vlastní …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on the possibilities of modifying basic brewing processes to create new and unique taste experiences. The thesis begins with a literature survey of brewing technologies, current trends in brewing, and current legislation. Next, the thesis focuses on the possibilities of modifying production processes, including the use of nonstandard raw materials and procedures. As a practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin
Markéta Langová -
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Alexandr Mikyška -
Netradiční uplatnění sladařských a pivovarských surovin a produktů v potravinářských technologiiích.
Tereza Chlápková -
Možnosti výroby cukrovinek s využitím pivovarských surovin
Petra Vlčková -
Porovnání metod pro stanovení polyfenolů v surovinách, pivu a pivovarských meziproduktech
Zuzana Kovácsová -
Možnosti modifikace výroby chleba a pečiva
Šárka Kubová -
Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv
Zdeněk Zika -
Modifikace vlastností vláknocementových desek CEMVIN
Karolína Pelantová