Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín. – Ing. Miroslav Horák
Ing. Miroslav Horák
Doctoral thesis
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
The study of changes in quality parameters of grapes during ripening and malolactic fermentation of wines
Anotácia:
Disertační práce byla zaměřena na sledování vlivu velikosti listové plochy na vybrané jakostní parametry hroznů, na sledování průběhu jablečno-mléčné fermentace a možnosti jejího řízení. V literárním přehledu jsou charakterizovány jednotlivé růstové fáze révy vinné, se zaměřením na změny látkového složení v hroznech. Detailně je popsán především mechanismus tvorby cukrů a kyselin v hroznech a jejich …viacAbstract:
The dissertation thesis focused on investigation of the influence of the leaf area on chosen quality parameters of grapes, on observation of the malolactic fermentation process and possibilities of its control. Literary section of the thesis includes characteristics of individual phenophases of grape wine with emphasis on the changes of substances content of grapes. Mechanism of sugars and acids creation …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 8. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁK, Miroslav. \textit{Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.}. Online. Dizertačná práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/b6n67a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureDoctoral programme / odbor:
Horticultural Engineering / Horticulture
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina mléčná jako signalizační molekula u modelů nádorových onemocnění
Martina Koncošová -
Mikrobiální produkce kyseliny mléčné nebo kyseliny máselné
Marek Drahokoupil -
Kyselina mléčná a syntéza polylaktidu
Pavel KUCHARCZYK -
Vliv podnože na růst révy vinné (Vitis vinifera) v prvním roce po výsadbě
Václav Drobný -
Význam závlahy po výsadbě u révy vinné (Vitis vinifera)
Tomáš Pejřimovský -
Izolace a charakterizace vybraných proteinů révy vinné (Vitis vinifera)
Simona RAKOTONAINA -
Mrazuvzdornost a adaptabilita révy vinné (Vitis vinifera L.)
Melánie Duchoňová -
Chemická bezpečnost plodů révy vinné (Vitis vinifera) a produktů z nich
Petr Hrubý
Názov
Vložil
Vložené
Práva