Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Ocimum basillicum L., Satureja hortensis L. a Majorana hortensis Moench.) – Bc. Jana Benešová
Bc. Jana Benešová
Diplomová práce
Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Ocimum basillicum L., Satureja hortensis L. a Majorana hortensis Moench.)
Variability and composition of essential oil content of selected spices (Ocimum basillicum L., Satureja hortensis L. and Majorana hortensis Moench.)
Anotace:
Diplomová práce Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Ocimum basillicum L., Satureja hortensis L. a Majorana hortensis Moench.) se zabývá rostlin-nými druhy, jejichž hlavní obsahovou složkou jsou silice. Je zde popsán způsob izolace silic z rostlin, jednotlivé složky silic, jejich variabilita a způsoby využití. Vybraní zástupci tzv. zelené koření se řadí do čeledi hluchavkovitých …víceAbstract:
The thesis Variability and composition of essential oil content of selected spices (Oci-mum basillicum L., Satureja hortensis L. and Majorana hortensis Moench.) Deals with plant species of whose main ingredient is oil. There is described a process for the isola-tion of essential oils from plants, individual components of essential oils, their variability and ways of using. Selected representatives …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BENEŠOVÁ, Jana. \textit{Variabilita obsahu a~složení silic u~vybraných druhů koření (Ocimum basillicum L., Satureja hortensis L. a~Majorana hortensis Moench.)}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/b86wej/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití hydrodestilace a parní destilace při extrakci těkavých látek z rostlinného materiálu
Kristýna Řebíčková -
Odolnost povrchové úpravy dřevařských výrobků určených do exteriéru vůči působení vodní páry
Daniel Jílek -
Kinetika elektrodových reakcí v reverzním vysokoteplotním elektrolyzéru vodní páry
Vojtěch Domín -
Pyrolýza stabilizovaných čistírenských kalů za přítomnosti vodní páry
Soňa Cyprichová -
Numerický a empirický odhad průtočného množství páry při profuku potrubí
Sára Jirková
Název
Vložil
Vloženo
Práva