Složení a význam mléčné bílkoviny – Jolana Trojáčková
Jolana Trojáčková
Bakalářská práce
Složení a význam mléčné bílkoviny
Composition and importance of milk proteins
Anotace:
Práce podává ucelený literární přehled o složení kaseinových a syrovátkových bílkovin různých druhů hospodářských zvířat, jejich významu v humánní výživě i při výrobě různých typů mléčných výrobků a faktorech, které mohou obsah i složení bílkovin v mléce ovlivnit. Pozornost je věnována rovněž složení mateřského mléka a jeho významu pro výživu kojenců.Abstract:
The Bachelor thesis provides a comprehensive overview of the composition of casein and whey proteins of various livestock species, their importance in human nutrition as well as in the production of different types of dairy products and factors that can influence the content and composition of proteins in milk. Attention is also paid to the composition of breast milk and its importance for infant nutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Tereza Michlová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Chovatelství
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu bílkovin v buvolím mléce
Soňa Hermanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva