Clostridium butyricum jako probiotikum – Jana Veselá
Jana Veselá
Bachelor's thesis
Clostridium butyricum jako probiotikum
Clostridium butyricum as a probioticum
Anotácia:
Probiotika jsou dnes definovaná jako živé mikroorganizmy, které jsou-li podávány v adekvátním množství, přispívají ke zlepšení zdravotního stavu hostitele. Důkazy pozitivních účinků probiotik se velice rychle rozšiřují v oblasti gastroenterologie. Nalézají využití při léčbě průjmů souvisejících s používáním antibiotik, gastroenteritid a intolerance laktózy.Existuje celá řada různých organismů, které …viacAbstract:
Probiotics are live microorganisms that, when administered in adequate amounts, confer a health benefit on the host. Evidence of positive effects of probiotics is rapidly expanding in gastroenterology. Probiotics find use in antibiotic-associated diarrhea, gastroenteritis and lactose intolerance.Many different strains of bacteria are considered as probiotic, including clostridia. The most used probiotics …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Vojtěch Rada, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Vliv probiotik a prebiotik na střevní mikrobiotu
Roman Švejstil
Názov
Vložil
Vložené
Práva