Využití technologií enkapsulace pro efektivní aplikaci silic proti skládkovým chorobám česneku – Bc. Kateřina Novotná
Bc. Kateřina Novotná
Diplomová práce
Využití technologií enkapsulace pro efektivní aplikaci silic proti skládkovým chorobám česneku
Use of encapsulation technologies for effective application of essential oils against storage microorganisms of garlic
Anotace:
Česnek setý je oblíbenou plodinou, která našla své místo jak v gastronomii, jako koření a součást různých pokrmů, tak i díky obsahu mnoha účinných látek jako přírodní léčivo na problémy spojené především s kardiovaskulárními chorobami. I přesto, že i sám česnek obsahuje antimikrobiální látky, je často napadán patogenními mikroorganismy, které způsobují producentům vysoké ztráty. Nejčastějším rodem …víceAbstract:
Garlic is a popular crop that has found its place in gastronomy, as a spice and part of various dishes, as well as due to the content of many active ingredients, as a natural remedy for problems associated primarily with cardiovascular disease. Although garlic itself contains antimicrobials, it‘s often attacked by pathogenic microorganisms that cause high losses to producers. The most common genus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Kateřina. \textit{Využití technologií enkapsulace pro efektivní aplikaci silic proti skládkovým chorobám česneku}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/b8s8a5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Zhodnocení vybraného sortimentu česneku kuchyňského (Allium sativum L.)
Veronika Follaufová -
Elimination of viruses in garlic (Allium sativum L.) by different methods
Milica Raco -
Využití přípravků při pěstování druhu Allium sativum L.
Václav Kozák -
Multiplikace česneku kuchyňského (Allium sativum L.) v podmínkách in vitro
Ondřej Palíšek -
Development of an efficient slow-growth method for the In vitro storage of garlic (Allium sativum)
Yehor Nykyforov -
Vapours of essential oils and their constituents as in vitro inhibitors of pneumonia causing microorganisms
Markéta Houdková -
&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase
Ondřej Horák
Název
Vložil
Vloženo
Práva