Bc. Jitka HÁBOVÁ

Master's thesis

Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích

Usage of foodstuff designed for special nutrition during boarding of people in the various nutritional situations
Anotácia:
Diplomová práce vymezuje potraviny pro zvláštní výživu a jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích. Práce je zaměřena na potraviny bezlepkové. Popisuje onemocnění celiakie a základní principy bezlepkové diety. Cílem práce bylo se-stavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené pro zdravé jedince a osoby s celiakií.
Abstract:
This diploma thesis specifies foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations. The study is fo-cused on the gluten-free foodstuff. The thesis describes the coeliac disease and the basic principles of the gluten-free diet. The aim of the thesis was to compile and compare both nutritionally and economically menus …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15122

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
  • Vedúci: Ing. Helena Velichová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HÁBOVÁ, Jitka. Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe