Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích – Bc. Jitka HÁBOVÁ
Bc. Jitka HÁBOVÁ
Master's thesis
Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích
Usage of foodstuff designed for special nutrition during boarding of people in the various nutritional situations
Anotácia:
Diplomová práce vymezuje potraviny pro zvláštní výživu a jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích. Práce je zaměřena na potraviny bezlepkové. Popisuje onemocnění celiakie a základní principy bezlepkové diety. Cílem práce bylo se-stavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené pro zdravé jedince a osoby s celiakií.Abstract:
This diploma thesis specifies foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations. The study is fo-cused on the gluten-free foodstuff. The thesis describes the coeliac disease and the basic principles of the gluten-free diet. The aim of the thesis was to compile and compare both nutritionally and economically menus …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15122
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedúci: Ing. Helena Velichová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HÁBOVÁ, Jitka. \textit{Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích} Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/bccxri/. [cit. 2024-04-19].
Jak správně citovat práci
HÁBOVÁ, Jitka. Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Potraviny pro zvláštní výživu-výživa pro kojence a malé děti
Lucie Svobodová -
Jsou doplňky stravy a potraviny pro zvláštní výživu součástí výživy adolescentů?
Zuzana Bilová -
Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet
Veronika ŠIMKOVÁ -
Regulace zdanění léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely
Kateřina Terschová -
Optimalizace nutričního plnění a ekonomické hodnocení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech
Adéla Rucká -
Vliv výživy a krmení na ekonomické ukazatele výroby mléka
Tomáš DOLEŽAL -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ