Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách – Bc. Michaela Smolková
Bc. Michaela Smolková
Master's thesis
Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách
Possibilities of Replacement of NaCl in Preserved Chicken Liver Pates
Anotácia:
Cílem tohoto experimentu bylo najít technologicky vhodnou částečnou náhradu chloridu sodného ve sterilovaných kuřecích játrovkách. A tímto způsobem tak docílit zlepšení nutričních vlastností u kuřecích játrovek, zejména po zdravotní stránce a zároveň vyrobit kvalitní a bezpečný produkt pro spotřebitele. Jako částečné náhrady chloridu sodného byly použity chlorid draselný a chlorid hořečnatý v různých …viacAbstract:
The aim of this thesis was to find a technologically suitable partial substitution of sodium chloride in sterilized chicken liver pâtés. The practical experiment is expected to result in improving of the nutritional properties of chicken liver pâtés, especially in terms of health site and as well as producing a qualitative and safe food product for consumers. Potassium chloride and magnesium chloride …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Smolková, Michaela. Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology