Bc. Veronika Panáčková

Bachelor's thesis

Technologie a vlastnosti konzumního mléka

Technology and properties of milk
Abstract:
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako literární rešerše zabývající se získáváním mléka a jeho dalším zpracováním. Popisuje technologii výroby konzumního mléka, a to včetně jednotlivých fází výroby. Dále porovnává složení kravského mléka s mlékem ovčím, kozím, mateřským a také srovnává výhody a nevýhody konzumace mléka s ohledem na lidské zdraví.
Abstract:
This thesis was created as a literary research and is dealing with milk production and its processing. It describes the technology of milk production that is presented in individual technological steps. Furthermore, it compares the composition of cow's milk with the milk of sheep, goat, and mother and also it compares the advantages and disadvantages of milk consumption with regard to human health …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 7. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 27. 8. 2014
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Panáčková, Veronika. Technologie a vlastnosti konzumního mléka. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs