Kvalita bílkovin ve veganském stravování psů – Barbora Jeřábková
Barbora Jeřábková
Bachelor's thesis
Kvalita bílkovin ve veganském stravování psů
Protein quality at vegan feeding of dogs
Anotácia:
Práce je věnována problematice kvality bílkovin v rostlinném stravování psů a jeho možných pozitivních, či negativních dopadů na zdraví a kondici zvířete. Jsou zde popsány rozdíly rostlinného a živočišného proteinu a zastoupení aminokyselin v jednotlivých typech proteinu. Definovány jsou pojmy esenciální a limitující aminokyseliny a stravitelnost proteinu rostlinného a živočišného původu. Představeny …viacAbstract:
The work is devoted to the issue of protein quality in plant diet and its positive or negative impacts on animal health and fitness. There are described differences between plant and animal protein and representation of amino acids in individual proteins. There are defined term of essential and limiting amino acids and digestibility of plant and animal protein. Methods of assessment of protein quality …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Animal Science / Companion Animals
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva