Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin. – Bc. Alena BANTOVÁ
Bc. Alena BANTOVÁ
Bachelor's thesis
Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.
Antimicrobial effect of citric and acetic acid on bacteria isolated from food.
Anotácia:
Kyselina citrónová a octová jsou organické kyseliny, lehce rozpustné, kyselé chuti, dobře známé svými antimikrobiálními účinky. Tyto kyseliny jsou přirozenou součástí ovoce a zeleniny, v potravinářství se využívají hlavně jako konzervanty. V této práci byl sledován vliv kyseliny citrónové a octové na tři bakteriální kmeny Escherichia coli, Pseudomonas fragi a Staphylococcus aureus izolované z potravin …viacAbstract:
Citric acid and acetic acid are organics acid, well souble, of sour taste, well known by its antimicrobial effects. These acids are natural part of the fruits and vegetables and they are used as preservative in food-processing industry. The paper contains the observation of the effect of citric acid and acetic acid on three bacterial strains: Escherichia coli, Pseudomonas fragi and Staphylococcus aureus …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zverejniť od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7676
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BANTOVÁ, Alena. \textit{Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/bfb1m6/.
Jak správně citovat práci
BANTOVÁ, Alena. Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies