Bc. Ivana Životská

Diplomová práce

Faktory ovlivňující množství a kvalitu látek fenolické povahy v rodu Mentha L. (máta)

Factors affecting the quantity and quality on phenolic compounds in the genus Mentha L. (mint)
Anotace:
V diplomové práci byla popsána morfologie mát, pěstovaných v Experimentální zahradě ZF MENDELU. Dále byly shromážděny informace o vnějších a vnitřních faktorech, které mají vliv na obsah fenolických látek u máty.Celkem 31 taxonů máty (Mentha L.) bylo hodnoceno z hlediska celkového obsahu fenolických látek, celkového obsahu flavonoidů a celkové antioxidační kapacity. Stanovováno bylo v čerstvé a sušené …více
Abstract:
In the final work was described morphological parameters of mint, which were cultivated on Experimental garden of ZF MENDELU. A close attention was paid to internal and external factors then were assessed influencing phenolic compounds and total antioxidant capacity. Thirty-one taxons of mint (Mentha L.) were evaluated for the total phenolic content (TPC), total flavonoid content (TFC) and total antioxidant …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta