Produkční a alelopatický potenciál rostlin z rodu saturejka – Lenka HOŘEJŠÍ
Lenka HOŘEJŠÍ
Bakalářská práce
Produkční a alelopatický potenciál rostlin z rodu saturejka
Production and alleopathic potential of plants of Satureja genus
Anotace:
V ČR jsou pěstovány dva druhy saturejky: saturejka zahradní Satureja hortensis L. a saturejka horská Satureja montana L. Cílem práce je shrnout informace o biologických vlastnostech a nárocích obou druhů saturejky na podmínky pěstování, historii produkce této drogy v ČR i zahraničí, obsahových látkách, jejich účincích a možnostech využití saturejky ve zpracovatelském průmyslu i v zemědělství. Nadzemní …víceAbstract:
In Czech Republic, two species of savory namely summer savory (Satureja hortensis L.) and winter savory (Satureja montana L.) are grown. Aim of this work is to summarize information about biological characteristics and requirements of both species on environmental conditions, production of these drugs in the Czech Republic and abroad, effective substances and their effects and possibilities of savory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2011
Identifikátor:
18984
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jana Pexová Kalinová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOŘEJŠÍ, Lenka. Produkční a alelopatický potenciál rostlin z rodu saturejka. Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Chmelové silice a možnosti jejich využití
Tereza Pokorná -
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská -
Enkapsulované silice v potravinách
Pavla Koubíková -
Využití silic pro prodloužení skladovatelnosti chlazeného masa sumečka afrického
Matouš Kotrbatý -
Využití silic v pekárenství
Lucie Heinrichová -
Využití silic při ochraně bramboru vůči bakterii Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum
Lenka Charvátová -
Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování
Lucie Hejnalová -
Využití silic při ochraně bramboru vůči bakterii Dickeya dianthicola
Dominik Špaček
Název
Vložil
Vloženo
Práva