Poziční klonování genu pro rezistenci k mšici zhoubné u pšenice – Bc. Mira MAZÁČOVÁ
Bc. Mira MAZÁČOVÁ
Master's thesis
Poziční klonování genu pro rezistenci k mšici zhoubné u pšenice
Positional cloning of a Russian wheat aphid resistance gene in wheat.
Abstract:
Pšenice setá (Triticum aestivum) patří mezi ekonomicky i zemědělsky nejvýznamnější plodiny na světě. Je zdrojem potravy pro zhruba 30% lidské populace a znalost její genetické informace může významně napomoci ke zlepšování jejího výnosu, odolnosti vůči chorobám a škůdcům, či k adaptaci ke změnám klimatu. Studium genomu pšenice je však ztíženo v důsledku jeho značné velikosti, přítomnosti tří homeologních …moreAbstract:
Bread wheat (Triticum aestivum) is one of the most economically and agriculturally important crops in the world. It is a staple food for about 30% of the world's population, and the knowledge of its genetic information can significantly help to improve the yield, the resistance to pests and diseases as well as the adaptation to the climate changes. Wheat genome research is hampered by a huge genome …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Accessible from:: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Helena Staňková
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MAZÁČOVÁ, Mira. Poziční klonování genu pro rezistenci k mšici zhoubné u pšenice. Olomouc, 2016. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 28.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 28. 4. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biology / Molecular and Cell Biology
Theses on a related topic
-
Vliv různých způsobů zpracování na antioxidační aktivitu a obsah vybraných antioxidantů pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.) a pšenice dvouzrnky [(Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
Klára Podráská -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice dvouzrnky [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
František Šmíd -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.)
Radek Šašinka -
Vliv sucha na klíčení vybraných genotypů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a sóji luštinaté (Glycine max L.)
David Reif -
Vliv krátkodobého vodního deficitu na vybrané fyziologické charakteristiky pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Semen Lysytskyi -
Vyhledávání a charakteristika genů zodpovědných za purpurové zbarvení obilek pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Václav Trojan -
Charakterizace diploidní pšenice Triticum monococcum jako zdroje nových genů pro šlechtění pšenice
Hana VANŽUROVÁ -
Obsah vybraných antioxidantů a antioxidační aktivita v obilkách nových odrůd pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (T. monococcum L.) a dvouzrnky [T. dicoccum Schuebl (Schrank)]
Kristina Jírů
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights