Vliv konzumace monosacharidů na vznik a rozvoj karcinomu – Monika Hanáková
Monika Hanáková
Bakalářská práce
Vliv konzumace monosacharidů na vznik a rozvoj karcinomu
The influence of monosaccharides consumption on the formation and expansion of cancer
Anotace:
Výživa je v dnešní době velmi omílaným a řešeným tématem. Její složení či množství má vliv na řadu aspektů. Jedním z nejdůležitějších je rozvoj nemocí. Za hlavní příčinu chorob spojených se stravou považujeme konzumaci potravin s velkým množstvím jednoduchých cukrů, tučné produkty s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin nebo slazené a alkoholické nápoje. Tato práce je zpracována formou literární …víceAbstract:
Nutrition is a very twisted and addressed topic today. Its composition or amount affects many aspects. One of the most important is the development of diseases. We consider the consumption of foods with large amounts of simple sugars, fatty products with a high content of saturated fatty acids or sugary and alcoholic beverages to achar main causes of diet-related diseases. This work is processed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Diana Chrpová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HANÁKOVÁ, Monika. \textit{Vliv konzumace monosacharidů na vznik a rozvoj karcinomu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/bhxqcz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva