Lucie Jáchimová
Bakalářská práce
Tuky ve výživě člověka
Fats in human nutrition
Anotace:
Tato práce měla za cíl popsat tuky ve výživě lidí jak z pohledu pozitivního vlivu na lidský organismus, tak z pohledu negativního. V úvodu práce byly popsány nejdůležitější vlastnosti tuků a konzumace tuků v České republice. První část práce byla věnována chemickým vlastnostem tuků, jejich složení a výskytu. Dále jejich rozdělení dle skupenství na tuky tuhé, polotuhé a tekuté, dle původu na živočišné …víceAbstract:
The aim of this work was to describe fats in human nutrition both from the point of view of a positive effect on the human organism and from the point of view of a negative one. The most important properties of fats and fat consumption in the Czech Republic were described in the introduction. The first part of the work was devoted to the chemical properties of fats, their composition and occurrence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Riziko poruch příjmu potravy u dívek a mladých žen s diabetem mellitem
Tatiana VALIAŠKOVÁ -
Determination of the total fat content and fatty acid profile of selected Cambodian smoked fish
Kateřina Holmanová -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek
Název
Vložil
Vloženo
Práva