Lucie Jáchimová
Bachelor's thesis
Tuky ve výživě člověka
Fats in human nutrition
Abstract:
Tato práce měla za cíl popsat tuky ve výživě lidí jak z pohledu pozitivního vlivu na lidský organismus, tak z pohledu negativního. V úvodu práce byly popsány nejdůležitější vlastnosti tuků a konzumace tuků v České republice. První část práce byla věnována chemickým vlastnostem tuků, jejich složení a výskytu. Dále jejich rozdělení dle skupenství na tuky tuhé, polotuhé a tekuté, dle původu na živočišné …moreAbstract:
The aim of this work was to describe fats in human nutrition both from the point of view of a positive effect on the human organism and from the point of view of a negative one. The most important properties of fats and fat consumption in the Czech Republic were described in the introduction. The first part of the work was devoted to the chemical properties of fats, their composition and occurrence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Determination of the total fat content and fatty acid profile of selected Cambodian smoked fish
Kateřina Holmanová -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights