Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva – Bc. Karolína Mašková
Bc. Karolína Mašková
Diplomová práce
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Sensory characteristics of hops and their effect on the taste and aroma of beer
Anotace:
Tato práce se zabývá senzorickými vlastnostmi chmele v závislosti výsledné chuti a vůni piva. V teoretické části práce jsou uvedeny informace o chemickém složení vybraných chmelových odrůd z hlediska aromatických sloučenin. Teoretická část je věnována především senzoricky významným skupinám látek, konkrétně chmelovým pryskyřicím a silicím, které poskytují pivu nejen hořkost, ale i další specifická …víceAbstract:
This thesis deals with sensory characteristics of hops depending of resulting flavour and aroma of beer. In the theoretical part of the thesis information about the chemical composition of selected hop varieties from the point of aromatic compounds are stated. The theoretical part is mainly devoted to sensorially important groups of substances, specifically hop resins and essential oils, which provide …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAŠKOVÁ, Karolína. \textit{Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/bih2d2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát
Název
Vložil
Vloženo
Práva