Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva – Bc. Karolína Mašková
Bc. Karolína Mašková
Master's thesis
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Sensory characteristics of hops and their effect on the taste and aroma of beer
Abstract:
Tato práce se zabývá senzorickými vlastnostmi chmele v závislosti výsledné chuti a vůni piva. V teoretické části práce jsou uvedeny informace o chemickém složení vybraných chmelových odrůd z hlediska aromatických sloučenin. Teoretická část je věnována především senzoricky významným skupinám látek, konkrétně chmelovým pryskyřicím a silicím, které poskytují pivu nejen hořkost, ale i další specifická …moreAbstract:
This thesis deals with sensory characteristics of hops depending of resulting flavour and aroma of beer. In the theoretical part of the thesis information about the chemical composition of selected hop varieties from the point of aromatic compounds are stated. The theoretical part is mainly devoted to sensorially important groups of substances, specifically hop resins and essential oils, which provide …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAŠKOVÁ, Karolína. \textit{Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/bih2d2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights