Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení – Bc. Eva LORENCOVÁ
Bc. Eva LORENCOVÁ
Bakalářská práce
Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení
Amino acids produced by microorganisms and possibilities of their determination
Anotace:
V bakalářské práci byla sledována metabolická činnost u vybraných kmenů Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, který je významnou složkou mléčných kultur využívaných při výrobě kysaných výrobků a vysokodohřívaných sýrů. Pozornost byla věnována využívání a produkci aminokyselin. Byla provedena analýza složení supernatantu prostřednictvím automatického aminokyselinového analyzátoru, který je založen …víceAbstract:
In the bachelor thesis there was monitored a metabolism activity of chosen strains Streptococcus salivarius subsp. thermophilus which is the significant component of dairy cultures used for the manufacturing of fermented products and hard "cooked" cheeses. The attention was devoted to the exploitation and production amino acids. There was effected the analysis of supernatants composition via automatic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
5391
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LORENCOVÁ, Eva. Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin