Bc. Eva LORENCOVÁ

Bachelor's thesis

Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

Amino acids produced by microorganisms and possibilities of their determination
Abstract:
V bakalářské práci byla sledována metabolická činnost u vybraných kmenů Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, který je významnou složkou mléčných kultur využívaných při výrobě kysaných výrobků a vysokodohřívaných sýrů. Pozornost byla věnována využívání a produkci aminokyselin. Byla provedena analýza složení supernatantu prostřednictvím automatického aminokyselinového analyzátoru, který je založen …more
Abstract:
In the bachelor thesis there was monitored a metabolism activity of chosen strains Streptococcus salivarius subsp. thermophilus which is the significant component of dairy cultures used for the manufacturing of fermented products and hard "cooked" cheeses. The attention was devoted to the exploitation and production amino acids. There was effected the analysis of supernatants composition via automatic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier: 5391

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 9. 2008
  • Supervisor: RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

LORENCOVÁ, Eva. Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies