Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín – Anastasiia Shpitko
Anastasiia Shpitko
Bakalářská práce
Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín
Monitoring the course of the malolactic fermetation in white wines
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá průběhem malolaktické fermentace a její vlivem na analytické a senzorické parametry vína. Literární část pojednává o mikrobiologii a metabolismu mléčných bakterií, dále seznamuje s vlivem malolaktické fermentace na organoleptické vlastnosti vína. Popisuje mnohočetné změny vznikající ve víně v důsledku činnosti mléčných bakterií. Na konci se věnuje praktickému řízení malolaktické …víceAbstract:
The Bachelor thesis is focused on the course of the malolactic fermentation of white wines and its impact on the analytical parameters and sensory properties of final wine. The literature review describes the microbiology and the metabolism of lactic acid bacteria, and their effect on the organoleptic properites of the wine. There are also characterized different changes that happen as a result of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
CLEA imobilizace enzymů z hub bílé a hnědé hniloby
Andrea Blahutová