Anastasiia Shpitko

Bakalářská práce

Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín

Monitoring the course of the malolactic fermetation in white wines
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá průběhem malolaktické fermentace a její vlivem na analytické a senzorické parametry vína. Literární část pojednává o mikrobiologii a metabolismu mléčných bakterií, dále seznamuje s vlivem malolaktické fermentace na organoleptické vlastnosti vína. Popisuje mnohočetné změny vznikající ve víně v důsledku činnosti mléčných bakterií. Na konci se věnuje praktickému řízení malolaktické …více
Abstract:
The Bachelor thesis is focused on the course of the malolactic fermentation of white wines and its impact on the analytical parameters and sensory properties of final wine. The literature review describes the microbiology and the metabolism of lactic acid bacteria, and their effect on the organoleptic properites of the wine. There are also characterized different changes that happen as a result of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma