Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti – Bc. Martina Krulíková
Bc. Martina Krulíková
Diplomová práce
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Edible insects as the food of the future
Anotace:
Tato práce se zabývá problematikou konzumace jedlého hmyzu. Teoretická část popisuje základní informace o entomofagii, nutričním složení jedlého hmyzu a možnostech začlenění do výživy, také o výhodách a negativních aspektech jeho konzumace. Dále se věnuje výživě čtyř rizikových skupin, se zaměřením na rizika plynoucí z nedostatečného příjmu některé z živin, pro které byly vytvořeny edukační materiály …víceAbstract:
The Master’s thesis addresses the issue of consuming edible insects. In the theoretical part the basic information about entomophagy are described. The nutritional values of edible insects, the possibilities of inclusion into diet, and the pros and cons of its consumption are described. Nutrition of risk groups is discussed with focus on low intake of some nutrients. Educational materials were created …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/v62hs/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2022
- Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Výživa dospělých a dětí / Výživa dospělých a dětí
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Vliv minerálních látek (měď, zinek) na růst a minerální složení kožních derivátů a krevní plazmy koní
Petra Jančíková -
Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků
Dominika KACZOROVÁ -
Ačokča (\kur{Cyclanthera pedata}) a její chemické složení
Šárka Ledvinková -
Minerální výživa u nosnic
Milena Bielanová -
Variabilita složení mléka na farmě
Natálie Žitňanová -
Produkce a složení kozího mléka
Tamara Baďurová -
Vliv prvkového složení půdy na kvalitu vína
Frederika Mišíková