Bc. Marcela Procházková

Master's thesis

Mikrobiologie koření - stanovení a porovnání výskytu významných skupin mikroorganismů ve vzorcích koření - pepře černého celého a pepře černého mletého

Spice microbiology - Determination and comparison of significant groups of microorganisms in spice samples - whole black pepper and milled black pepper
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiálním osídlením pepře černého, který patří k celosvětově nejpoužívanějším druhům kořením. Charakterizuje jednotlivé druhy pepřů, popisuje mikroorganismy vyskytující se v koření a způsoby ošetření koření. Uvádí také legislativní limity výskytu mikroorganismů.Praktická část této práce se věnuje experimentálnímu stanovení vybraných skupin mikroorganismů v pepři černém …more
Abstract:
The dissertation is occupy with microbial settlement of black pepper, which is one of the world's most widely used spices. Characterizes each kind of pepper, discribe microorganisms occurring in spices and spice treatments. It also state legislative limits of microorganism occurrence.The practical part of this work deals with experimental determination of selected groups of microorganisms in black …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology