Mikrobiologie koření - stanovení a porovnání výskytu významných skupin mikroorganismů ve vzorcích koření - pepře černého celého a pepře černého mletého – Bc. Marcela Procházková
Bc. Marcela Procházková
Master's thesis
Mikrobiologie koření - stanovení a porovnání výskytu významných skupin mikroorganismů ve vzorcích koření - pepře černého celého a pepře černého mletého
Spice microbiology - Determination and comparison of significant groups of microorganisms in spice samples - whole black pepper and milled black pepper
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá mikrobiálním osídlením pepře černého, který patří k celosvětově nejpoužívanějším druhům kořením. Charakterizuje jednotlivé druhy pepřů, popisuje mikroorganismy vyskytující se v koření a způsoby ošetření koření. Uvádí také legislativní limity výskytu mikroorganismů.Praktická část této práce se věnuje experimentálnímu stanovení vybraných skupin mikroorganismů v pepři černém …viacAbstract:
The dissertation is occupy with microbial settlement of black pepper, which is one of the world's most widely used spices. Characterizes each kind of pepper, discribe microorganisms occurring in spices and spice treatments. It also state legislative limits of microorganism occurrence.The practical part of this work deals with experimental determination of selected groups of microorganisms in black …viacKľúčové slová
koření pepř mikroorganismy bakterie plísně CPM Salmonella Staphylococcus Escherichia coli
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROCHÁZKOVÁ, Marcela. \textit{Mikrobiologie koření - stanovení a~porovnání výskytu významných skupin mikroorganismů ve vzorcích koření - pepře černého celého a~pepře černého mletého}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/bjxo2o/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology