Vliv zavadání, kontaminace píce zeminou a použitých konzervantů na kvalitu a zdravotní bezpečnost siláží vojtěšky seté – Bc. Bc. Kristýna Spáčilová
Bc. Bc. Kristýna Spáčilová
Master's thesis
Vliv zavadání, kontaminace píce zeminou a použitých konzervantů na kvalitu a zdravotní bezpečnost siláží vojtěšky seté
Influence of wilting, soil contamination and the use of silage additives on the quality and health safety of lucerne silage
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo hodnocení vlivů zavadání, kontaminace píce zeminou a použití silážních konzervantů na vybrané parametry zelené píce a siláže vojtěšky seté. Biomasa byla získána z výzkumné stanice pícninářské ve Vatíně. Nezavadlá hmota byla o sušině 24 %; zavadlá o sušině 33 %. Vybrané vzorky byly kontaminovány zeminou v množství 30 g/kg hmoty. Konzervace siláže proběhla bez (kontrola) a …viacAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the effects of wilting, soil contamination and use of silage additive on selected characteristics of green fodder and lucerne (Medicago sativa) silage. The plan material was obtained from the Research institute for Fodder Crops in Vatín. Unwilted fodder consisted in 24 % of dry matter content; wilted fodder consisted in 33 % of dry matter content. Selected …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SPÁČILOVÁ, Kristýna. \textit{Vliv zavadání, kontaminace píce zeminou a~použitých konzervantů na kvalitu a~zdravotní bezpečnost siláží vojtěšky seté}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/bkw7ny/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Animal Breeding / Animal Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Technologie sklizně pícnin
Tomáš Tejkl