Laboratorní ověření účinnosti tradičně využívaných léčivých rostlin Ekvádoru – Kateřina Klepáčková
Kateřina Klepáčková
Master's thesis
Laboratorní ověření účinnosti tradičně využívaných léčivých rostlin Ekvádoru
Laboratory evaluation of activity of traditional Ecuadorian medicinal plants
Anotácia:
Poskytování služeb zdravotní péče v Ekvádoru se značně liší podle socioekonomického postavení, věku, pohlaví a místa bydliště. Až třetina obyvatelstva nemá pravidelný přístup ke zdravotnickým službám a více než dvě třetiny obyvatel nemají zdravotní pojištění. Bylinná medicína je syntézou terapeutických zkušeností domorodých lékařů vyvíjejících se po stovky let a její prostředky se používají k prevenci …viacAbstract:
Health care in Ecuador varies greatly depending on socioeconomic status, age, sex and place of residence. One third of the population has no regular access to health services and more than two-thirds of the population has no health insurance. Herbal medicine is the synthesis of therapeutic experience of indigenous physicians which has been evolving for hundreds of years and its resources are used to …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLEPÁČKOVÁ, Kateřina. \textit{Laboratorní ověření účinnosti tradičně využívaných léčivých rostlin Ekvádoru}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/bl368j/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů rostlinných druhů GRAS proti ústním patogenním mikroorganismům
Jindřiška Pilná -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Apiaceae
Vladimír Kvítek -
Antimikrobiální aktivita konopného extraktu u patogenů způsobujících onemocnění kůže
Štěpán Pařízek -
Antibakteriální aktivita biosurfaktantů
Kateřina Vašíčková -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová
Názov
Vložil
Vložené
Práva