Bc. Eliška Tvrzníková

Diplomová práce

Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita

Phytochemicals of edible flowers and their antioxidant activity
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá obsahovými látkami s antioxidačním účinkem v jedlých květech. V literární části jsou charakterizovány jedlé květy, antioxidanty a zdraví škodlivé látky. U vybraného sortimentu je popsána morfologie květu, dále původ, rozšíření, výskyt, nároky, použití a množení podle toho, zda jsou to druhy rostoucí ve volné přírodě nebo pěstované druhy. V Praktické části byly sbírány …více
Abstract:
This diploma thesis deals with phytochemicals with antioxidant effect in edible flowers. In the literary section are described edible flowers, antioxidants and substances harmful to human health. In the selected assortment is described the morphology of the flower, the origin, the distribution, the occurrence, the demands, the use and the multiplication according to whether they are species growing …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta