Bc. Alexandra Kandourova
Master's thesis
Studium flavonoidů u červených vín
Study of flavonoids in red wine
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá studiem flavonoidů v červených vínech. Práce je rozdělená na část literární a část experimentální. V literární části se popisují fenolické látky, větší pozornost je věnována flavonoidům, jakožto významným polyfenolickým látkám, které ovlivňují kvalitu červených vín. Dále se pak jednotlivé podkapitoly věnují maceraci resp. kryomaceraci. Cílem experimentální části diplomové …moreAbstract:
This diploma thesis deals with study of flavonoids in red wine. This dissertation is divided into two parts: theoretical and practical. Theoretical part is define phenolic compounds, pays attention to flavonoids as important polyphenols which influence quality of red wines. The particular subchapters pay attention to maceration, respectively cryomaceration. The aim of the experimental part of this …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Petr Bíza -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Jiří Blasch
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights