Studium flavonoidů u červených vín – Bc. Alexandra Kandourova
Bc. Alexandra Kandourova
Diplomová práce
Studium flavonoidů u červených vín
Study of flavonoids in red wine
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá studiem flavonoidů v červených vínech. Práce je rozdělená na část literární a část experimentální. V literární části se popisují fenolické látky, větší pozornost je věnována flavonoidům, jakožto významným polyfenolickým látkám, které ovlivňují kvalitu červených vín. Dále se pak jednotlivé podkapitoly věnují maceraci resp. kryomaceraci. Cílem experimentální části diplomové …víceAbstract:
This diploma thesis deals with study of flavonoids in red wine. This dissertation is divided into two parts: theoretical and practical. Theoretical part is define phenolic compounds, pays attention to flavonoids as important polyphenols which influence quality of red wines. The particular subchapters pay attention to maceration, respectively cryomaceration. The aim of the experimental part of this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Jiří Blasch -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Petr Bíza
Název
Vložil
Vloženo
Práva