Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě – Dominik Smrž
Dominik Smrž
Master's thesis
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Performance characteristics and meat quality of German Giant Spot depending on nutrition
Anotácia:
Tato práce se zabývá vztahem mezi složením krmiva a hmotnostními přírůstky, porážkovou hmotností, jatečnou výtěžností a kvalitou masa německých obrovitých strakáčů. Celkem bylo do sledování zapojeno 12 kusů králíků rozdělených do dvou skupin. Kontrolní skupina byla krmena pouze granulemi pro výkrm králíků společnosti Sehnoutek a synové, s.r.o, experimentální pak směsí ječmene, pšenice a již zmíněných …viacAbstract:
This work deals with the influence between the feed composition and the weight gain, slaughter weight, carcass yield and meat quality of the Giant Papillon. Twelve rabbits were involved in the observation, divided into two groups. The control group was fed only granules for rabbits by Sehnoutek a Synové, s.r.o., and the experimental group was fed with a mixture of barley, wheat, and the granules in …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
- Oponent: Linda Pohlová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SMRŽ, Dominik. \textit{Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/bnqd90/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení masné užitkovosti králíků v drobnochovu
Kristýna LEXOVÁ -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Faktory ovlivňující kvalitu pštrosího masa
Jakub Havel -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská
Názov
Vložil
Vložené
Práva