Vliv vybraných hydrokoloidů a směsí hydrokoloidů na kvalitu bezlepkového pečiva – Ing. Petra DVOŘÁKOVÁ
Ing. Petra DVOŘÁKOVÁ
Disertační práce
Vliv vybraných hydrokoloidů a směsí hydrokoloidů na kvalitu bezlepkového pečiva
Effect of specific hydrocolloids and hydrocolloid blends on gluten-free bread quality
Anotace:
Zvyšující se poptávka po bezlepkovém pečivu vede k rozšiřující se snaze o zlepšení kvality těchto výrobků. Bezlepkové mouky (amarantová, pohanková, cizrnová, jáhlová, merlíková a rýžová) samostatně, ve dvousložkové směsi (50 % rýžové mouky a 50 % amarantové, pohankové, cizrnové, jáhlové nebo merlíkové mouky) a třísložkové směsi (60 % rýžové mouky, 20 % amarantové mouky a 20 % pohankové mouky atd.) …víceAbstract:
Increasing demand of gluten-free breads leads to widespread researches to offer quality goods. Gluten-free flours (amaranth, buckwheat, chickpea, millet, quinoa and rice) themselves, in two-component blend (50% rice flour and 50% amaranth, buckwheat, chickpea, millet or quinoa flour) and in three-component blend (60% rice flour, 20% amaranth flour and 20% buckwheat flour etc.) were submitted to the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DVOŘÁKOVÁ, Petra. Vliv vybraných hydrokoloidů a směsí hydrokoloidů na kvalitu bezlepkového pečiva. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita pečiva z netradičních bezlepkových surovin
Veronika Přepechalová -
Kvalita surovin pro bezlepkové výrobky
Zuzana Fenclová -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny
Adéla KRŮČKOVÁ