Adéla Balonová

Bakalářská práce

Historie a rozvoj městského obvodu Poruba

The History and the Development of Ostrava Poruba Area
Anotace:
Tato práce je zaměřena na historii a vývoj Poruby, městské části Ostravy. V první kapitole je popsána nejstarší historie obce Poruba až do vzniku České republiky a ve druhé kapitole je historie od této doby až po současnost. V další části je v rámci Poruby navržena turistická trasa. Poslední částí této práce jsou perspektivy dalšího rozvoje.
Abstract:
This thesis is focused on history and development of Poruba, the city part of Ostrava. In the first chapter is described the oldest history of the village Poruba until the formation of the Czech republic and in the second chapter the history since then until now. In the next part a touristic trail through Poruba is suggested. The last part of this thesis are the perspectives of next development.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2013
  • Vedoucí: Petr Bujok
  • Oponent: Ján Pavluš

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Hornicko-geologická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Geologické inženýrství / Geovědní a montánní turismus