Jakub ZAČAL

Bachelor's thesis

Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

Fugu - dangerous titbit
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je seznámení s rybou zvanou čtverzubec fugu (Takifugu). Pojednává o taxonomickém zařazení, historickém výskytu, charakteristice a využití v současnosti člověkem. Dále se zaměřuje na toxicitu, zosobněnou tetrodotoxinem, jeho účinky na lidský organizmus a možnou syntézu. V poslední části je zaměřena na gastronomii spjatou s fugu.
Abstract:
Destination of this bachelor thesis is introducing with fish called Takifugu. Deals about taxonomy, historical appaerance, characteristics and use by human today. Next deals toxicity, personify as tetrodotoxin, his effect of influence to human organism and possible synthesis. In the last part is gastronomy connected with fugu.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier: 22861

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 6. 2011

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ZAČAL, Jakub. Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.