Stopové prvky ve výživě člověka – Michaela Vyhňáková
Michaela Vyhňáková
Bakalářská práce
Stopové prvky ve výživě člověka
Trace elements in human nutrition
Anotace:
Stopové prvky jsou chemické prvky, jež se v živém organismu nacházejí ve velmi malém množství. Ačkoli je jejich požadovaný příjem nízký, jsou nezbytné pro mnoho fyziologických a biochemických procesů. Tato bakalářská práce se v úvodní části zabývá základy humánní výživy, zahrnující informace o makronutrientech a mikronutrientech. Hlavní část popisuje jednotlivé stopové prvky a jejich význam ve výživě …víceAbstract:
Trace elements are chemical elements that occur in very small amounts in living organism. Although they are required only in small quantities they are essential for many physiological and biochemical processes. This bachelor thesis contains as introductory part basics of human nutrition including information about macronutrients and micronutients. The main part describes individual trace elements and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin