Bc. Michaela Kulhánková

Diplomová práce

Studium vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů

Oxygen development study in wines with different amount of yeast lees
Anotace:
Vliv kyslíku na víno a schopnost kalů spotřebovávat kyslík jsou známy velmi dlouhou dobu. Důkazy o množství rozpuštěného a spotřebovaného kyslíku však prozatím chyběly. Do jaké míry obsah kyslíku ovlivňují právě kvasničné kaly, nebo jednotlivé chemické složky vína, nebylo jasné. Diplomová práce se zabývá studiem vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů. Konkrétně se zaměřuje na spotřebu …více
Abstract:
The effect of oxygen to wine and the ability of wine sediment to oxygen absorption is known for a long time. Proofs about the amount of dissolved and absorbed oxygen were missing. How much the amount of oxygen is affected by wine sediment, or by the other compounds of wine was not clear. This diploma thesis studies the oxygen development in wines with different amounts of wine sediment. Exactly focuses …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Miloš Vidlář, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství