Bc. Michaela Kulhánková

Master's thesis

Studium vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů

Oxygen development study in wines with different amount of yeast lees
Anotácia:
Vliv kyslíku na víno a schopnost kalů spotřebovávat kyslík jsou známy velmi dlouhou dobu. Důkazy o množství rozpuštěného a spotřebovaného kyslíku však prozatím chyběly. Do jaké míry obsah kyslíku ovlivňují právě kvasničné kaly, nebo jednotlivé chemické složky vína, nebylo jasné. Diplomová práce se zabývá studiem vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů. Konkrétně se zaměřuje na spotřebu …viac
Abstract:
The effect of oxygen to wine and the ability of wine sediment to oxygen absorption is known for a long time. Proofs about the amount of dissolved and absorbed oxygen were missing. How much the amount of oxygen is affected by wine sediment, or by the other compounds of wine was not clear. This diploma thesis studies the oxygen development in wines with different amounts of wine sediment. Exactly focuses …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Miloš Vidlář, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture