Bc. Michaela Kulhánková

Master's thesis

Studium vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů

Oxygen development study in wines with different amount of yeast lees
Abstract:
Vliv kyslíku na víno a schopnost kalů spotřebovávat kyslík jsou známy velmi dlouhou dobu. Důkazy o množství rozpuštěného a spotřebovaného kyslíku však prozatím chyběly. Do jaké míry obsah kyslíku ovlivňují právě kvasničné kaly, nebo jednotlivé chemické složky vína, nebylo jasné. Diplomová práce se zabývá studiem vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů. Konkrétně se zaměřuje na spotřebu …more
Abstract:
The effect of oxygen to wine and the ability of wine sediment to oxygen absorption is known for a long time. Proofs about the amount of dissolved and absorbed oxygen were missing. How much the amount of oxygen is affected by wine sediment, or by the other compounds of wine was not clear. This diploma thesis studies the oxygen development in wines with different amounts of wine sediment. Exactly focuses …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Reader: Miloš Vidlář, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture