Barbora Andersová

Bachelor's thesis

Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly

Influence of Gelatine on Properties of Emulsions Stabilized with Cellulose Nanocrystals
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem typu a koncentrace želatiny na vlastnosti a stabilitu emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly. Tyto emulze představují slibné systémy pro praktické aplikace, zejména díky své biokompatibilitě a biodegradabilitě. Teoretická část práce se věnuje emulzím, zvláště pak emulzím Pickeringovým, celulóze a jejím částicím a je představena i želatina. V praktické části …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with the influence of the type and concentration of gelatine on the properties and stability of emulsions stabilized by cellulose nanocrystals. These systems are promising for practical applications, mainly thanks to their biocompatibility and biodegradability. The theoretical part of the work deals with emulsions and Pickering emulsions, cellulose and its particles, and introduces …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2022

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Andersová, Barbora. Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Materiály a technologie / Biomaterials and Cosmetics

Theses on a related topic