Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky – Bc. Lucie Czyžová, DiS.
Bc. Lucie Czyžová, DiS.
Master's thesis
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
The Effect of Germination and Cooking on the Antioxidant Activity of Lenses
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo zjistit, jak se změní obsah polyfenolických látek, flavonoidů a antioxidační aktivita v čočce jedlé během vaření a klíčení. V teoretické části je uvedená charakteristika luštěnin a blíže je popsána čočka. Další část teoretické části pojednává o antioxidantech a podrobněji se zabývá fenolickými látkami. Poslední kapitola uvádí vliv klíčení a vaření na obsah antioxidantů. V …viacAbstract:
The aim of this diploma thesis was to determine the effect of cooking and germination on the total polyphenolic content, total flavonoid content and antioxidant activity of lentils. Theoretical part of the thesis includes legume and lentil characterisation, antioxidant and phenolic compound description and finally it describes the effect of cooking and germina-tion on bioactive compounds with antioxidant …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Zverejniť od: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Czyžová, Lucie. Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 10.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 10. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv zálivky na klíčení a růst rostlin rodu Capsicum a jejich plody
Gabriela Kostková -
Fyziologicky aktivní látky ovlivňující stresovou reakci rostlin na těžké kovy
Šárka Rečková -
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny v čočce.
Irena Zamcová