Bc. Marika Tesařová
Master's thesis
Použití fosfátů v masné výrobě
Using phosphates in meat production
Abstract:
Diplomová práce se zabývá použitím fosforečnanů v masné výrobě. Teoretická část je zaměřena na výrobu jemně mělněných masných výrobků s popisem primárních surovin, základních technologických operací a požadavků na masné výrobky. Dále se práce zabývá použitím fosforečnanů v masné výrobě, jejich rozdělením, funkčními vlastnostmi a legislativními požadavky platnými pro použití v masné výrobě. Použití …moreAbstract:
Master thesis deals with the use of phosphates in meat production. Theoretical part is focused on the production of comminuted products, where primary raw materials, main technological operations and requirements for meat products are described. Furthermore, the master thesis deals with the use of phosphates in meat production, their distribution, functional properties, and legislative requirements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Robert Gál, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Lucie Pospíšilová -
Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu
Radek PRŮŠA -
Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Jakub Martinek -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Senzorická analýza pro vyhodnocení pachu z potištěného offsetového materiálu
Tereza Prudká -
Senzorická analýza potravin
Lucie KAŇOKOVÁ -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková