Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility – Bc. Marie Přidalová
Bc. Marie Přidalová
Diplomová práce
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Abstract:
The theoretical part includes the characteristics of green teas, the manufacturing of matcha tea, and a brief description of biologically active substances, emphasizing polyphenolic substances. In experimental part A, polyphenolic substances, and the values of antioxidant activities of aqueous extracts from matcha tea prepared at 60, 70, and 80°C at infusion times of 3 and 5 minutes were determined …víceAbstract:
Teoretická část zahrnuje charakteristiku zelených čajů, výrobu matcha čaje a stručný popis biologicky aktivních látek s důrazem na polyfenolické látky. V experimentální části A byly za využití metod spektrofotometrických a chromatografických stanoveny polyfenolické látky a hodnoty antioxidačních aktivit vodných výluhů z matcha čaje, připravených při 60, 70 a 80 °C při době luhování 3 a 5 minut. V experimentální …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PŘIDALOVÁ, Marie. \textit{Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/bxb2rn/.
Jak správně citovat práci
Přidalová, Marie. Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie potravin a bioaktivních látek / -
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Vliv inkubačních roztoků na in vitro stravitelnost travní siláže
Kateřina Stárková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková