Vejce jako důležitý zdroj vitamínů a minerálů ve výživě člověka – Bc. Petra Marášková
Bc. Petra Marášková
Master's thesis
Vejce jako důležitý zdroj vitamínů a minerálů ve výživě člověka
Eggs as an important source of vitamins and minerals in human nutrition
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah lipofilních vitaminů ve vaječných žlout-cích. Byly použity vzorky z domácího chovu, z obchodního řetězce a experimentální vejce, které byly rozděleny do třech skupin podle koncentrace moučky z moučných červů v krmivu slepic. Vzorky se nejprve lyofilizovaly, poté byla provedena extrakce, chromatografická separace, detekce a kvantifikace lipofilních vitaminů …viacAbstract:
The aim of the diploma thesis was to determine the content of lipophilic vitamins in egg yolks. Samples from domestic breeding, the commercial chain and experi-mental eggs were used, which were divided into three groups according to the concen-tration of mealworms in the hens' feed. The samples were first lyophilized, followed by extraction, chromatographic separation, detection and quantification …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedúci: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Extrakční metody přípravy vzorků pro analýzu komplexních matric
Jakub Šulc -
Advanced Signal Processing Methods for Non-invasive Fetal Electrocardiogram Extraction
Radana Kahánková -
Vývoj rychlé metody stanovení celkového obsahu lipidů ve vzorcích rybí tkáně
Zuzana Miháliková -
Význam substituce vitamínu D3 a screening klientů v domově seniorů zaměřený na adekvátní substituci vitamínu D3
Jana Kněžíková -
Vitamín D2 a D3 v potravinách
Lucie Lichá -
Možnosti kombinované léčby pomocí vitamínu D3 a kyseliny alltrans retinové u osteosarkomových linií
Silvia Paukovčeková -
Slepičí vejce a jejich obecné, funkční a nutriční vlastnosti
Miloslav PECH -
Produkce a kvalita konzumních vajec v konvenčním a ekologickém zemědělství
Kristýna Jančeová