Bc. Petra Marášková

Master's thesis

Vejce jako důležitý zdroj vitamínů a minerálů ve výživě člověka

Eggs as an important source of vitamins and minerals in human nutrition
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah lipofilních vitaminů ve vaječných žlout-cích. Byly použity vzorky z domácího chovu, z obchodního řetězce a experimentální vejce, které byly rozděleny do třech skupin podle koncentrace moučky z moučných červů v krmivu slepic. Vzorky se nejprve lyofilizovaly, poté byla provedena extrakce, chromatografická separace, detekce a kvantifikace lipofilních vitaminů …viac
Abstract:
The aim of the diploma thesis was to determine the content of lipophilic vitamins in egg yolks. Samples from domestic breeding, the commercial chain and experi-mental eggs were used, which were divided into three groups according to the concen-tration of mealworms in the hens' feed. The samples were first lyophilized, followed by extraction, chromatographic separation, detection and quantification …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedúci: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta