Čočka - její druhy a nutriční význam – Kristýna TVRDÁ
Kristýna TVRDÁ
Bakalářská práce
Čočka - její druhy a nutriční význam
Lentil - Type of Varieties and Nutrition Benefit
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a chemickým složením luštěnin, zejména čočky jedlé a jejími výživovými parametry. Obsahem bílkovin, lipidů, sacharidů, minerálních látek, vitaminů, antioxidantů a antinutričních látek.Stručně jsou zmíněny její obchodní druhy a podmínky pro pěstování.Abstract:
This thesis deals with the characteristics and chemical composition of legumes, especially edible lentil and its nutritional parameters. There is put the accent on protein, lipids, carbohydrates, minerals, viatmins, antioxidants and antinutrients. Condition for growth and variety of sales type of lentil are comprehensive.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TVRDÁ, Kristýna. Čočka - její druhy a nutriční význam. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Genetická a biologická analýza dormance semen čočky (Lens culinaris L.)
Monika HLADÍKOVÁ -
Luštěniny a problematika jejich větší spotřeby
Zuzana KŘÍŽOVÁ