Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích – Mgr. Anna Hyžáková
Mgr. Anna Hyžáková
Bakalářská práce
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Pathogens in milk and milk products
Anotace:
Tato práce popisuje problematiku patogenních mikroorganismů v mléce a mléčných výrobcích, způsoby jejich přenosu do mléka i onemocnění, která mohou způsobit. Zabývá se také výskytem patogenů v syrovém mléce produkovaném v České republice.Abstract:
This thesis describes the issue of pathogenic microorganisms in milk and dairy products, ways by which they are transferred into milk and the disease they can cause. It also discusses the occurrence of pathogens in raw milk produced in the Czech republic.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/x2klz/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2013
- Vedoucí: MVDr. Šárka Bursová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech
Eva BALDÍKOVÁ