Vojtěch HANÁK, DiS.
Bachelor's thesis
Antioxidanty v nápojích
Antioxidants in beverages
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidanty, principem jejich fungování a stanovení. Dále zhodnocuje možnosti využití antioxidantů v nápojářském průmyslu. Zaměřuje se na používání kyseliny askorbové jako stabilizátoru při výrobě nápojů. Uvádí její využívání při výrobě ovocných a zeleninových šťáv, piva a vína. Dále popisuje některé používané metody stanovení kyseliny askorbové.Abstract:
This bachelor thesis deals with the antioxidants, the principle of their operation and determination, describes use of antioxidants in the beverage industry. Thesis focuses on the use of ascorbic acid as a stabilizer in the beverages production, indicates its use in production of fruit and vegetable juices, beer and wine. It also describes some techniques used for determination of ascorbic acid.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22723
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HANÁK, Vojtěch. Antioxidanty v nápojích. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy