Vlivy působící na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu – Martina Gabrišková
Martina Gabrišková
Bakalářská práce
Vlivy působící na mléčnou užitkovost dojnic českého strakatého skotu
The influences acting of milk yield of Czech fleckvieh cattle
Anotace:
V této bakalářské práci byly sledovány vlivy působící na mléčnou užitkovost českého strakatého skotu ve vybraném chovu. Pokus proběhl v období jednoho kalendářního roku (leden až prosinec 2019). V průběhu kalendářního roku proběhly čtyři kontrolní sledování, a to na jaře, v létě, na podzim a v zimě. Pokus proběhl v zemědělském družstvu Lupenice a vychází z dat laktačního profilu stáda v den kontroly …víceAbstract:
In this bachelor thesis were monitored influences acting of milk yield of Czech fleckvieh cattle in selected breeding. The experiment was processsed in the time of one year (January to December 2019). During the year were processed four control observation and it was in the spring, in the summer, in the autumn and in the winter. The experiment was processed in the stable Lupenice and result from milk …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Milan Večeřa, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Černý, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Vztahy mezi konduktivitou mléka a počtem somatických buněk v průběhu laktace a dalšími funkčními znaky u dojeného skotu
Kateřina Krejčíková -
Zhodnocení vlivu perzistence laktace na produkci mléka
Barbora Kobzová -
Vyhodnocení vztahů výskytu patogenů způsobujících mastitidu k fázi laktace a dalším vybraným ukazatelům
Lucie Pola